неділю, 29 березня 2020 р.

6 клас тема: "Води суходолу. Річка та її частини. Найбільші річки світу."

                    Доброго дня, шановні учні!!! 

              На попередніх уроках ми з вами розглянули теми: "Світовий океан та його частини", "Властивості вод Світового океану", "Рухи води в Світовому океані", Виконали також практичну частину цієї теми "Позначення на контурній карті назв океанів, морів, проток, заток, островів, півостровів, океанічних течій", Наголошую!!!! Хто з учнів СЗШ №4 і СЗШ №5 ЗАВДАННЯ ПРАКТИЧНІ НЕ ВИКОНУВАВ ТА НЕ ОПРАЦЬОВУВАВ ВІДПОВІДНИХ ПАРАГРАФІВ, ПРОШУ ЦЕ ЗРОБИТИ. Практичні роботи скинути мені на вайбер (номер я скинула в попередніх уроках)
 Тема сьогоднішнього уроку "Води суходолу. Річка та її частини. Найбільші річки світу".
Перш ніж перейдемо до вивчення теми, давайте виконаємо письмове завдання.
Записуйте в зошити число, тему уроку.
  Вправа "Доповни речення" (РЕЧЕННЯ ПЕРЕПИСУВАТИ НЕ ПОТРІБНО; пишите номер речення і те, що вважаєте треба дописати, кожне речення з нового рядка.)
 1. Вода в океані перебуває у ______ ______ внаслідок поширення вітрових хвиль, цунамі, припливів та відпливів. 2. Крім того в океані часто виникають цунамі - велетенські хвилі, спричинені _______ . 3. Внаслідок діяльності Місяця,  і менше Сонця, виникають _____ і ___.
4. У Світовому океані, внаслідок дії постійних вітрів відбуваються горизонтальні переміщення води, які називають ________ ________ . 5. Вони бувають ______ і _____ .6. Найбільша тепла течія ________ , а холодна _________ .

 Вивчення нового матеріалу:

1. Зверніть увагу на схему підручника стр. 183 "Води суходолу"
Послухайте пояснення, натисніть НА ПОСИЛАННЯ
1.https://www.youtube.com/watch?v=nfFpDQL3WmE

2. https://www.youtube.com/watch?v=TGi8ZMI3uY8

Д/З ОПРАЦЮВАТИ ПАРАГРАФ 47, ВИКОНАТИ ПРАКТИЧНУ ЧАСТИНУ: ПРОДОВЖЕННЯ ПРАКТИЧНОЇ РОБОТИ №6 ( НА КОНТУРНУ КАРТУ НАНЕСТИ РІЧКИ)
                                                                                                                Бажаю успіхів!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар