понеділок, 30 березня 2020 р.

9 КЛАС СЗШ №4

                                       Доброго дня, шановні 9-класники!!!
Темою минулого нашого уроку була "Виробництво тканин, одягу, взуття"
отже, невеликі резюме по темі:
   1.  Комплекс легкої промисловості працює для забезпечення потреб населення у взутті, одязі, предметах галантереї тощо. Частина продукції (технічна тканина, шкіра) надходить до індустріальних підприємств, зокрема транспортного машинобудування, меблевої промисловості. Тому надзвичайно важливо розуміти проблеми розвитку та геопросторової організації цих виробництв у межах своєї держави.
    2.  Більшість підприємств легкої промисловості у своєму розміщенні зазвичай орієнтуються на два основні чинники. Первинна обробка, а також лляна й шовкова галузі тяжіють більшою мірою до сировини. Виготовлення готової продукції (одягу, взуття), бавовняних і вовняних тканин орієнтується передусім на споживача та забезпеченість робочою силою
 3.  На сьогодні понад 90% текстильної продукції України виробляється з давальницької сировини.
   4.  Головним регіоном текстильної промисловості у світі стала Азія, де зараз виробляється майже 70% загального обсягу випуску тканин. Найбільшими експортерами продукції текстильної промисловості за підсумками 2014 р. були Китай (35,6%), Індія (5,8%), а також США, Туреччина, Республіка Корея, Тайвань, Пакистан (по 3—5% кожна).
Найбільшими виробниками й експортерами готового одягу залишаються Китай, Індія, Республіка Корея, Тайвань, Колумбія. Найбільшим постачальником взуття на світовий ринок із середини 2000-х рр. є Китай. Друге місце у світі за експортом взуття зберігає за собою Італія — головний експортер модного, дорогого взуття.

 Темою нашого уроку сьогодні є: "Харчова промисловість. Виробництво харчових продуктів та напоїв"

    Харчова промисловість є основною галуззю, яка переробляє більшість продукції сільського господарства. Вона об’єднує близько 40 підгалузей, які виробляють продукти харчування, а також мило, тютюнові вироби тощо. Тому надзвичайно важливо розуміти особливості розвитку та геопросторової організації цього виробництва.
                                      Дорогі учні, запишіть число, і тему уроку.

 Уважно перегляньте інформацію презентації (за посиланням знизу), головне:
1. структура галузі
2. чинники розміщення
3. найбільші ТНК світу в галузі харчової промисловості (зверніть увагу які ТМ-торгові марки українські співпрацюють з транснаціональними корпораціями)

https://vseosvita.ua/library/prezentacia-na-temu-harcova-promislovist-ukraini-115311.html

В ході вивчення даної теми вам пропонуються дослідження на вибір:
1 "українські та імпортні продукти в споживчому кошику вашої родини"
2."традиційні продукти харчування в Україні та країнах-сусідах."

Д/З Опрацювати параграфи  35,36;   дослідження;      по ходу ознайомлення з презентацією, або текстом параграфів висвітлити завдання, що вказані вище.

                                                 Бажаю успіхів!!! До зустрічі в наступний понеділок!







Немає коментарів:

Дописати коментар