понеділок, 23 березня 2020 р.

9 КЛАС СЗШ №4 Виробництво тканин, одягу та взуття.

                     Доброго дня, мої дорогі 9-класники!!!!              СЗШ №4

       Пропоную вашій увазі тему "Виробництво тканин, одягу та взуття" (легка промисловість)
        Легка промисловість належить до найдавніших видів економічної діяльності, на підприємствах якої виробляють товари для населення та промисловості. Її особливістю є тісний взаємозв'язок із споживачем, залежність від культурних, етнічних, соціально-економічних особливостей життєдіяльності населення. Великий вплив відіграє і мода на асортимент даної галузі. 

- Яку продукцію виробляє легка промисловість?
- Галузі легкої промисловості розвиваються на основі переробки як власної, так і довізної сировини.
Яка, на вашу думку, сировина для розвитку галузей легкої промис­ловості є на території України?
- Яку сировину для легкої промисловості Україна імпортує?

    Група галузей, що забезпечує населення тканинами, одягом, взуттям та іншими предметами споживання, становить легку промисловість. Вона відноситься до обробної промисловості та включає текстильну, взуттєву і швейну галузь. Ця галузь тісно пов'язана з сільським господарством, галузями машинобудування та хімічною промисловістю. Сільське господарство забезпечує легку промисловість окремими видами сировини, машинобудування — обладнанням, хімічна промисловість — хімічними волокнами, барвниками.
               
Основні райони виробництва тканин зо­середжено в Китаї, Росії, США, Індії (перше місце у світі за випуском бавов­няних тканин), Японії (світовий лідер за випуском шовкових тканин), Німеччині. Підприємства легкої промисловості тяжіють до споживача, сировини і трудо­вих ресурсів.
Нині у легкій промисловості світу роз­різняють виробництва, які випускають дешеву продукцію, що виробляється низькокваліфікованою робочою силою, і виробництва, які потребують застосу­вання складних технологій, дорогої сировини, висококваліфікованих кадрів.
Ключовими фактори розміщення підприємств легкої промисловості є споживчий, сировинний, забезпеченість трудовими ресурсами.

Д/З Опрацюйте текст параграфа 33 (підручник), в робочих зошитах -- тезисний конспект: ключові поняття, види виробництв, працюємо з відповідними тематичними картами в атласі. 

Вашій увазі пропонуються в темі дослідження ( не забуваємо: 1 дослідження  в семестр на вибір)




Немає коментарів:

Дописати коментар